Районна избирателна комисия Пловдив Област


РЕШЕНИЕ
№ 148-НС
Пловдив Област, 21.09.2022

ОТНОСНО: Определяне на реда за получаване на формуляри на секционни протоколи (Приложение № 83-НС-хм) и формуляри от секционни протоколи (Приложение № 84-НС-кр) от СИК на територията на Седемнадесети изборен район Пловдивски в хипотезите на Част VI т.1, т.2 от Методическите указания на ЦИК по прилагане на ИК за СИК в страната за изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване /СУМГ/, приети с Решение № 1425-НС от 15.09.2022 г. на ЦИК

На основание чл. 269 от ИК във връзка с чл. 72, ал. 1 от ИК, във връзка с Методическите указания на ЦИК по прилагане на ИК за СИК в страната за  изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване /СУМГ/, Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски

Р Е Ш И:

1. Протокол (Приложение № 84-НС-кр) и Протокол (Приложение № 83-НС-хм) се предават от представител на Областна администрация – Пловдив на секретарите на Общинските администрации на територията на Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски.

2. При наличие на условията по част IV т. 2 от Методическите указания, представител на съответната общинска администрация, след писмено указание по електронна поща от Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски, незабавно предава Протокол (Приложение № 84-НС-кр) на посочената  в указанието секционна избирателна комисия, като се подписва приемо-предавателен протокол.

3. При наличие на условията по част VI т. 1 от Методическите указания, представител на съответната общинска администрация, след писмено указание по електронна поща от Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски, незабавно предава Протокол (Приложение № 83-НС-хм) и Протокол (Приложение № 84-НС-кр) на посочената в указанието секционна избирателна комисия, като едновременно с това получава от СИК  Протокол ( Приложение № 82-НС–м), като се подписва приемо-предавателен протокол.

4. След приемането и предаването на протоколите по т. 2 и т. 3 по-горе, представител на съответната общинска администрация незабавно изпраща на Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски по електронна поща сканирания приемо-предавателен протокол.

5Когато:

- машината за гласуване е преустановила работа, но гласуването е продължило на втората машина (за секции с две машини);

- машината за гласуване е преустановила работа, но не е имало повече избиратели и не е гласувано с хартиени бюлетини;

- машината за гласуване е работила нормално до края на изборния ден, но не е разпечатала финални протоколи

незабавно след преустановяване работата на машината за гласуване, СИК уведомява Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски. комисията взима нарочно решение  и уведомява длъжностното лице от общинската администрация, определено със заповед на кмета на съответната община, да получи от СИК формуляри на протоколи (Приложение № 9-от МУ) и да предаде на председателя на СИК формуляри от секционни протоколи (Приложение № 84-НС-кр). Предаването на протоколите се документира в протокол за предаване и приемане на изборните книжа и материали на СИК (Приложение № 72-НС). Фабричните номера на формулярите на протоколите (Приложение № 84-НС-кр) се вписват в протокола за предаването и приемането на изборните книжа и материали (Приложение № 72-НС). Формулярите от секционни протоколи (Приложение № 82-НС-м и Приложение № 84-НС-кр) се предават запечатани в плик по начин, който позволява да се видят само фабричните им номера и подпечатан и подписан от  членовете на Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски преди поставяне в него на формулярите на протоколите.

6. Когато е преустановено машинното гласуване по чл. 269 ИК и е гласувано с хартиени бюлетини в следните случаи:

- машината за гласуване е преустановила работа и гласуването е продължило с хартиени бюлетини;

- машината за гласуване е преустановила работа, гласуването е продължило на втората машина, но тя също е преустановила работа и гласуването е продължило с хартиени бюлетини;

- машината/е за гласуване е/са отказала/и в началото на изборния ден и е гласувано само с хартиени бюлетини.

незабавно след преустановяване работата на машината за гласуване и продължаване на гласуването с хартиени бюлетини, СИК уведомява Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски. Комисията взима нарочно решение и уведомява длъжностното лице от общинската администрация, определено със заповед на кмета на съответната община, да приеме от председателя на СИК формуляри от секционни протоколи (Приложение № 82-НС-м и Приложение № 9 от МУ) и да предаде на председателя на СИК формуляри от секционни протоколи (Приложение № 83-НС-хм и Приложение № 84-НС-кр).  Предаването на протоколите се документира в протокол за предаване и приемане на изборните книжа и материали на СИК (Приложение № 72-НС). Фабричните номера на формулярите от секционни протоколи (Приложение № 83-НС-хм) и формуляри от секционни протоколи (Приложение № 84-НС-кр) се вписват в протокола за предаването и приемането на изборните книжа и материали (Приложение № 72-НС), като формуляри от секционни протоколи (Приложение № 84-НС-кр и Приложение № 83-НС-хм) се предават запечатан в плик по начин, който позволява да се виждат само фабричните им номера и подпечатан и подписан от  членовете на РИК преди поставяне в него.  

7. Извън горните случаи, при сгрешен протокол (Приложение № 81-НС-х или Приложение № 82-НС-м) СИК уведомява Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски. Комисията уведомява длъжностното лице от общинската администрация, определено със заповед на кмета на съответната община, да предаде на председателя на СИК нов формуляр от съответния секционен протокол, като се попълва Приложение № 72-НС.

8. В срок до 17,00 часа на 30.09.2022 г. Кметовете на Общините в Седемнадесети изборен район Пловдивски, да определят със своя Заповед длъжностните лица от общинските администрации, за посочените в т. 1 и т. 2  от настоящото решение действия и да уведомят Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район Пловдивски, като посочат длъжностното лице, телефон за връзка и адрес на електронна поща.

Настоящото решение може да бъде оспорено пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

Председател: Янко Христов Радунчев

Секретар: Ферад Есад Мурад

* Публикувано на 21.09.2022 в 18:54 часа

Свързани решения:

253-НС/02.10.2022

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

Решения

  • № 255-НС / 02.10.2022

    относно: Обявяване край на изборния ден при произвеждане на изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

  • № 254-НС / 02.10.2022

    относно: Промяна в съставите на СИК на територията на община Асеновград, област Пловдив, при произвеждане на изборите за народни представители на 02 октомври 2022 г.

  • № 253-НС / 02.10.2022

    относно: Преустановяване на машинно гласуване по чл. 269 от ИК в СИК 171300014 в гр. Карлово, Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район - Пловдивски

всички решения